İki malzemeyle hazırlanan böcek ilacı! Haşereleri kovmak için en doğal yöntem...

Evinizden çıkaramadığınız böceklerden kurtulmak için doğal bir karışım hazırlayın ve bunu da 4-5 gün arka arkaya kullanırsanız böceklerin kaçtığını yada

İki malzemeyle hazırlanan böcek ilacı! Haşereleri kovmak için en doğal yöntem...

KİMYASAL KULLANMADAN BÖCEK İLACINIZI KENDİNİZ YAPACAKSINIZ!

Evinizden çıkaramadığınız böceklerden kurtulmak için doğal bir karışım hazırlayın ve bunu da 4-5 gün arka arkaya kullanırsanız böceklerin kaçtığını yada öldüğünü göreceksiniz desek, şaşırırsınız değil mi? Çoğu kişi kimyasal ilaçlar, zehirler kullanılmadan bunun üstesinden gelinemeyeceğini düşünür ama, aslında bu doğal yolla böceklerden kurtulmak çok kolay!

İki malzemeyle hazırlanan böcek ilacı! Haşereleri kovmak için en doğal yöntem...

Hamam böceğinin görünüşü hatta düşünmesi bile tiksindirici olan bir böcektir. Bazı insanlar karşılarına çıkacak diye korkarken bazıları ise düşünmekten bile çekinirler. Bunun yanı sıra kimse de evinde böyle böcekler görmek istemez. Hemen hemen herkesin evinde de sevimli dostlarımız bulunduğu için, marketlerde satılan böcek ilaçlarını alarak, hem onların hem de kendi sağlığımızı tehlikeye atmak istemeyiz. Ama bu böceklere ilaç koymazsanız da evinizde sık sık hastalık dolaşıyor olacaktır. Hal böyleyken kendi ilacınızı evinizde kendiniz hem de en doğal şekilde yapmaya ne dersiniz?

Yeniakit.com.tr‘de yer alan habere göre; Hamam böceklerinden kurtulmak için, yapılması gereken ilk şey onların yuvalarını bulmaktır. Bu sayede yeni doğacak böcekleri de kontrol altına alabiliriz. Hamam böceklerinin en sevdiği alanlar tahta zeminler ve ahşap mobilyalardır. Su boruları, banyo ve mutfak boruları, çamaşır ve bulaşık makinesi giderindeki çatlaklar, havalandırma girişleri ve ısıtıcılar hamam böceklerinin eve giriş çıkış alanlarıdır. Mobilya altları ve arkaları, mutfak ve banyo dolapları hamam böceklerinin yerleştiği ve gizlendiği alanlardır. Fırın, mikrodalga ve buzdolabı gibi eşyaların ortama yaydığı sıcaklık hamam böceklerinin bu alanlara yerleşmesine ve burada çoğalmalarına neden olabilir. Hamam böcekleri kağıt yığını ve karton kutuları da severler. Hamam böceğinin yuvasını bulmak için yukarıda saydığımız bölgeler ve evin köşeleri iyice kontrol edilmelidir. Çöpler her gün boşaltılmalı, özellikle mutfakta oluşan yağ, bal gibi yapışık bölgeler temizlenmelidir. Bulaşıkları koku olmaması için yemekten sonra hemen yıkayıp, temizleyerek ortadan kaldırmak gerekir. Evinizi en önemlisi de mutfağınızı sık sık havalandırmalısınız. Evinizde nem ve su akıntısı kesinlikle olmamalı. Köşelerdeki ıslaklıklar, lavabo altlarındaki nemli yerler böceklerin en sevdiği uğrak yerlerdir.

İki malzemeyle hazırlanan böcek ilacı! Haşereleri kovmak için en doğal yöntem...

BÖCEK İLACI NASIL YAPILIR?

Evinizden çıkmayan böceklerden kurtulmak için bu doğal karışımı hazırlayıp 4-5 gün arka arkaya kullanırsanız böceklerin kaçtığını yada öldüğünü göreceksiniz.

-1 tane soğan
-1 çay kaşığı karbonat

Soğanı ince doğrayıp üstüne karbonatı ekleyerek karıştırın. Her gün bu karışımı uygulayarak dört beş gün boyunca evin her yerine dökün. Bu yöntemi her gün yaptığınız zaman böceklerin bir daha evinize gelmediğini göreceksiniz.