İşte beyazlayan saçlarınızı eski rengine döndürmenin yolu! Boyasız ve kimyasal işlemsiz...

Yaşa, genetiğe veya cinsiyete bağlı olmaksızın gelişebilen bir sorun olan saç beyazlaması, özellikle kadınları büyük sıkıntı içerisine sokan bir durumdur.

İşte beyazlayan saçlarınızı eski rengine döndürmenin yolu! Boyasız ve kimyasal işlemsiz...

BEYAZLAYAN SAÇLARI ESKİ RENGİNE DÖNDÜREN BİTKİSEL YÖNTEM!

Yaşa, genetiğe veya cinsiyete bağlı olmaksızın gelişebilen bir sorun olan saç beyazlaması, özellikle kadınları büyük sıkıntı içerisine sokan bir durumdur. Saçlar kimi zaman genetik faktörler, kimi zaman çevresel faktörler ve en çok stres faktörüne bağlı olarak olarak beyazlar. Saç beyazlamasında yaş fark etmiyor, 20’li yaşlarında olan birinin saçlarında bile beyazlar olabilmektedir.

BOYA KULLANMADAN ESKİ HALİNE GETİRMEK MÜMKÜN MÜ?

Saç beyazlaması tıpkı göz kenarında oluşan kaz ayağı görüntüsü denilen kırışıklık gibi bir yaşlılık belirtisidir. Kimi insanlar beyaz saçlardan rahatsız olurken bazı insanlar da saçlara düşen akların olgunluk getirdiğini, daha havalı gösterdiğini düşünmektedir. Birkaç boya işlemi ile kapatılan beyazlık, bir süre sonra saçın uzaması ile beraber yeniden kendini gösterecektir. Birçok insan da kimyasal uygulamalardan kaçınarak boyatmak istemez. Saç beyazlamasının bazı nedenleri vardır, bunlar;

  • Kansızlık
  • Demir eksikliği
  • Stres
  • Tiroid sorunları
  • Genetik
  • B-12 eksikliği
  • Sağlıksız beslenme
  • Obezite
  • Werner Sendromu
  • Kalsiyum eksikliği
  • Kimyasallar gibi sorunlardır. Bunlardan kaynaklı sorunlar için elbette ki doktora gidilmelidir ama doğal yollardan çözüm arayanlara patatesten faydalanabilecekleri bir tarifimiz var.

Gerekli olan malzemeler sadece patates kabukları ve su.

İşte beyazlayan saçlarınızı eski rengine döndürmenin yolu! Boyasız ve kimyasal işlemsiz...

KULLANIMI

İlk olarak patatesi güzelce yıkayın. Patatesin kabuklarını soyun. Bu kabukları bir tencerede yarım saat boyunca güzelce kaynatın. Patates kabukları kaynadıktan sonra bir tülbentle ya da süzgeç yardımıyla suyunu süzün. Suyunun biraz soğumasını bekleyin. Temiz saçlarınıza bu suyu güzelce sürüp, yedirin. Eğer kokusunun rahatsız etmesinden endişe ederseniz, krem ile birlikte de uygulayabilirsiniz. Haftada 2-3 kez bu yöntemi uygulayabilirsiniz.

BİR DİĞER YÖNTEM DE SOĞAN VE SARIMSAK KÜRÜ

İşte beyazlayan saçlarınızı eski rengine döndürmenin yolu! Boyasız ve kimyasal işlemsiz...

Yeniakit.com.tr’de yer alan Ahmet Maranki yöntemine göre; 5 diş sarımsak,1 adet soğan, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 adet yumurta sarısından oluşan tüm malzemeleri iyice kıvam alana kadar blender yardımı ile ya da robotta çekerek ezin. Kuru haldeki saçlarınıza yaptığınız bu sarımsaklı karışımı bir güzel yedirin. Bu kür saçlarınızı hem besleyecek hem de krem vazifesi görüp yumuşacık yapacaktır. Saçlarınızın beyazlamasını engelleyecek bu karışımı ayda 2 kez uygulayabilirsiniz.