Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi hangi gün, konusu ne? TRT1 1 Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi oyuncu kadrosu!

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi hangi gün, konusu ne sorularının yanıtları pek çok kişi tarafından merak ediliyor. İşte TRT1 1 Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi oyuncu kadrosu ve konusu...

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi hangi gün, konusu ne? TRT1 1 Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi oyuncu kadrosu!

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi dizisi, TRT 1 ekranlarında izleyiciyle buluştu. Tarihi dizilerin adresi olan TRT 1, bu sefer de 10. yüzyılda yaşamış olan ünlü komutan ve hükümdar Selahaddin Eyyubi’nin hayatını anlatıyor. Dizinin ilk bölümü dün yayınlandı. Peki, Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi dizisi oyuncuları kimler ve konusu nedir? İşte, merak edilen detaylar:

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi Dizisi Konusu

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi dizisi, Selahaddin Eyyubi’nin Kudüs’ü fethetmesini ve ardından İslam aleminin yeniden yükselişini konu alıyor. Dizide, Selahaddin Eyyubi’nin hem askeri hem de siyasi başarılarının yanı sıra, aile ve dostluk ilişkileri de işleniyor. Dizinin ilk fragmanında, Selahaddin Eyyubi’nin “Kudüs fedakarlıktır” sözü dikkat çekiyor.

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi hangi gün, konusu ne? TRT1 1 Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi oyuncu kadrosu!

Selahaddin Eyyubi, 1137-1193 yılları arasında yaşamış olan bir komutan ve hükümdardır. Eyyubiler devletini kurmuş ve Suriye ve Mısır Sultanlığı yapmıştır. Haçlı Seferleri’ne karşı mücadele etmiş ve 1187 yılında Kudüs’ü Haçlılardan geri almıştır. Kudüs’ün fethi, İslam tarihinde bir dönüm noktası olmuştur. Selahaddin Eyyubi, hem Müslümanlar hem de Hristiyanlar tarafından saygı duyulan bir lider olarak tanınmaktadır.

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi Dizisi Oyuncuları

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi dizisi, güçlü oyuncu kadrosu ve yüksek prodüksiyonu ile dikkat çekiyor. Dizide, Selahaddin Eyyubi’yi Uğur Güneş canlandırıyor. Uğur Güneş, daha önce de Diriliş Ertuğrul dizisinde Tuğtekin rolüyle izleyici karşısına çıkmıştı. Dizinin diğer önemli rollerini ise, Dilin Döğer, Mehmet Ali Nuroğlu, Kaan Çakır, Erdinç Gülener, Tuvana Türkay, Ekin Türkmen, Gökçe Akyıldız, Sezgin Erdemir, Ece Özdikici, Seda Yıldız gibi birbirinden başarılı oyuncular paylaşıyor.

Dizinin yönetmen koltuğunda Sedat İnci otururken, senaryosunu ise Serdar Özönalan kaleme alıyor. Dizinin yapımcılığını ise, Akli Film üstleniyor. Dizinin çekimleri, İstanbul ve Kapadokya’da gerçekleştiriliyor. Dizinin müzikleri ise, Yıldıray Gürgen tarafından besteleniyor.