Lokum gibi kavurma meğer böyle oluyormuş! Kavurmayı bir de böyle deneyin!

Kurban bayramının gelmesi ile birlikte Kurbanlar dün itibariyle kesilmeye başladı. Bayramda en çok yapılan yiyecek kavurma oluyor. Lokum gibi kavurma meğer

Lokum gibi kavurma meğer böyle oluyormuş! Kavurmayı bir de böyle deneyin!

Kurban bayramının gelmesi ile birlikte Kurbanlar dün itibariyle kesilmeye başladı. Bayramda en çok yapılan yiyecek kavurma oluyor. Lokum gibi kavurma meğer böyle oluyormuş! Kavurmayı bir de böyle deneyin!

Kurban bayrmaının gelmesi ile kavurma tarifleri vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. İster kahvaltıda ister öğlen isterseniz akşam yemeğinde çıkarabileceğiniz, buzdolabında ya da buzlukta kolayca muhafaza edebileceğiniz kavurma tarifleri hemen her yerde dolaşıyor. Ancak siz kavurmayı bir de böyle deneyin.

Lokum gibi kavurma meğer böyle oluyormuş! Kavurmayı bir de böyle deneyin!

Kurbanlıklarının kesim işlemlerini tamamlayanlar kavurma tariflerini araştırıyor. Peki, Kavurma nasıl yapılır? Yumuşak et kavurma nasıl yapılır? Lokum gibi kavurma meğer böyle oluyormuş! Kavurmayı bir de böyle deneyin!

Yazın susatması açısından çok tercih edilmese de Kurban Bayramı’nın vazgeçilmez yemeği Kavurma vatandaşlar arasında bugün internette en çok aratılan bilgiler arasında yer alıyor.

Lokum gibi kavurma meğer böyle oluyormuş! Kavurmayı bir de böyle deneyin!

Türk mutfağında bir et saklama yöntemi olarak da bilinen Kavurma çok lezzetli bir yiyecektir. Eski Türkler av etlerini kavurma yöntemiyle saklıyorlarmış.

Genel olarak hazırlanışı şu şekildedir; Etler kuşbaşı doğranır, önce suda kaynatılır sonra iyice haşlanır ve suyu süzülür. Başka bir tencerede et yağları iyice kızdırılır. Haşlanan etlere bolca tuz eklenerek on-on beş dakika daha bu yağ ile birlikte pişirilir. Soğuduktan sonra büyük tencere veya küplerde saklanır.

Lokum gibi kavurma tarifi!

1 kilogram dana veya kuzu eti
1 adet soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz

Etin sinirlerini temizleyerek kuşbaşı doğrayın. Tavayı ocağa alıp sıvı yağ koyun. Etleri ekleyip suyunu salana kadar orta ateşte pişirin ve içine kabuğu soyulmuş bütün soğanı ekleyin. Etler yumuşayana kadar kısık ateşte yaklaşık 1 saat ara ara karıştırarak pişirin. Ocaktan almadan 15 dakika önce tuzunu ekleyin.