Masterchef Hamza'nın sağlık durumuyla ilgili kahreden haber! Somer Şef açıklama yaptı!

Geçtiğimiz günlerde Masterchef’ten üzücü bir haber geldi. Yarışmacılardan Hamza Mercimek’in böbreklerini kaybettiği açıklanmıştı. Nakil olması beklenirken maalesef kötü haber geldi. Detaylar haberimizde…

Masterchef Hamza'nın sağlık durumuyla ilgili kahreden haber! Somer Şef açıklama yaptı!

Tv8 ekranlarında yayınlanan ve en sevilen programlardan olan MasterChef 2022 tüm hızıyla devam ediyor. Masterchef 2022'de yarışmaya daha başlanmadan hemen önce Somer Şef, Hamza Mercimek'in sağlık durumuyla ilgili son dakika bilgilerini ve gelişmelerini verdi. Yarışmacılar da bu haber sonrası yeni bir karar aldılar. 22 Ağustos akşamı yayınlanan ve 48. bölümüyle ekranlara gelen MasterChef 2022’de eski sezon yarışmacıları programa katılarak sürpriz yapmıştı. MasterChef'te geçen yıl yarışan Hamza Mercimek’in stüdyoda olmaması ise dikkat çekmişti. Hamza Mercimek yarışmaya görüntülü olarak bağlanarak katılmıştı. Hamza Mercimek burada yaptığı açıklamalarda ise böbreklerini kaybettiğini ve annesinden nakil alacağını açıklamıştı.

Somer Şef ise bugün ekrana gelen yeni bölümde Hamza Mercimek'in sağlığıyla ilgili son dakika gelişmelerini açıklayıp yeni bilgiler verdi. Milliyet'te yer alan habere göre, Somer Şef yaptığı açıklamalarda, "Çok da harika bir haberle başlayamayacağız. Daha önce bahsetmiştik biliyorsunuz, Hamza Mercimek böbrek yetmezliği gibi zor bir hastalıkla uğraşıyor. Her annenin yapacağı gibi annesi kendi böbreğini Hamza'ya verecekti. Fakat bir uyumsuzluk yakalanmış, veremiyor. Maalesef Hamza Mercimek'in böbrek yetmezliğiyle ilgili sıkıntısı devam ediyor. Her türlü desteğimizle Hamza Mercimek'in yanındayız" diye açıklama yaptı.

Masterchef Hamza'nın sağlık durumuyla ilgili kahreden haber! Somer Şef açıklama yaptı!

Ödül oyunu için hünerlerini gösterecek ve ter dökecek olan yarışmacılar ise daha sonra bir araya geldiler ve jüri üyelerine bir şey açıklamak istediklerini söylediler. Yarışmacılar, jüri üyelerine bir istekleri olduğu yönünde açıklama yaptılar. Yarışmacılar Hamza Mercimek için yarışacaklarını ve eğer olursa yapılabilirse ödülü maddiyata çevirmek istediklerini söylediler. Somef Şef, "Bu arada yapımcılarımızla konuştuk, sadece bugünlük yarışmayı para ödülüne çeviriyoruz ve bugünlük yarışmanın para ödülü 50 bin lira değerinde olacak açıklamasında bulundu. 50 bin Türk Lirası değerindeki ödül için ter döken yarışmacılar bu karara çok sevindiler. 

Masterchef Hamza'nın sağlık durumuyla ilgili kahreden haber! Somer Şef açıklama yaptı!

Peki MasterChef Hamza Mercimek kimdir? MasterChef Hamza Mercimek kaç yaşında? Hamza Mercimek'in hastalığı ne? İşte merak edilen soruların yanıtları…

Hamza Mercimek’in yaklaşık 2 ay kadar önce yaşadığı ağrılar nedeniyle hastaneye gittiği ve burada hemen diyaliz makinesine bağlandığı bildirildi. Yine verilen son dakika bilgilerine göre, 1 aylık tedavi sürecinden sonra böbreklerini kurtaramadıklarını dile getiren Hamza Mercimek, MasterChef yeni sezonuna görüntülü olarak katılabilmişti. Masterchef Hamza Mercimek 24 yaşında. Aslen Bolu Mengenli olan Masterchef Hamza Mercimek, İstanbul Karaköy’de özel bir restoranda çalışıyor.