Nefis kabak mücveri tarifi! Kabak mücveri nasıl yapılır?

Bizler bu yazımızda kabağı sevmeyenlere bile yedirecek bir tarif ile karşınızdayız. Eğer tarifimizi yazdığımız şekilde yaparsanız evinizde kabağı sevmeyen herkes yediğinin kabak olduğunu siz söylemeden anlamayacak ve yemeğini afiyetle yiyecek.

Nefis kabak mücveri tarifi! Kabak mücveri nasıl yapılır?

Bazı sebze çeşitlerini hem erkekler hem de çocuklar pek sevmez ve bu durumda bunları yedirme görevi evin hanımına düşer. Sizde benzer bir sorun ile karşı karşıya kaldıysanız onlara kabağı severek yiyecekleri bir yemek hazırlamak istemez misiniz? Bizler bu yazımızda kabağı sevmeyenlere bile yedirecek bir tarif ile karşınızdayız. Eğer tarifimizi yazdığımız şekilde yaparsanız evinizde kabağı sevmeyen herkes yediğinin kabak olduğunu siz söylemeden anlamayacak ve yemeğini afiyetle yiyecek. Keyifli okumalar.

Nefis Kabak Mücverini Yapmak İçin Gerekli Olan Malzemeler

-    3 adet kabak
-    3 adet yumurta
-    2-3 dal yeşil soğan
-    Bir tutam dereotu
-    Yarım demet maydanoz
-    Yarım su bardağı un
-    Tuz
-    Pul biber
-    Karabiber

Nefis Kabak Mücverinin Yapım Aşamaları

  • Nefis kabak mücverini yapmak için ilk olarak kabağımızı soyup güzelce yıkıyoruz ve rendenin iri kısmı ile rendeliyoruz.
  • Daha sonra maydanoz, dereotu ve yeşil soğanı güzelce doğruyoruz.
  • Ardından kabak mücverinin harcını hazırlamak için derince bir kabın içerisine yumurtaları kırıyoruz.
  • Yumurtaların üzerine tuz, pul biber, karabiber ve unu ekliyoruz. Karışımın içerisine güzel bir şekilde suyunu sıkmış olduğumuz rendelenmiş kabakları ekliyoruz. Üstüne güzelce doğramış olduğumuz maydanoz, dereotu ve yeşil soğanı da ekleyip bir güzel karıştırıyoruz. Artık mücver harcımız hazır.
  • Mücveri tavada kızartmak için tavamızı ve az miktarda sıvı yağımızı hazırlıyoruz. Teflon tavaya yağı döktükten sonra hafifçe kızmasını bekliyoruz ve ardından kaşık yardımı ile mücver harcımızdan bir miktar alıp kızartıyoruz. Kızartma işleminde her iki yüzü de çevirmeyi unutmayın yoksa mücveriniz tam olarak pişmez bazı kısımları çiğ kalır.
  • Mücverimizin aşırı yağlı olmaması için servis yapacağımız tabağımızın altına kağıt peçete serip daha sonra servise alabilirsiniz.
  • Servis esnasında yanına sarımsaklı ya da sarımsaksız yoğurt ekleyip o şekilde servis edebilirsiniz. Mücverin yanına hem sarımsaklı hem de sarımsaksız yoğurt yakışmaktadır. Yapıp yiyecek olanlara şimdiden afiyet olsun. Yorumlarınızı bizimle paylaşırsanız çok seviniriz.