Portakal Kabuğunda Türk Kahvesi: Bir Fincanın İçindeki Mucize

Portakal kabuğunda pişirilen Türk kahvesi, hem lezzetli hem de sağlıklı bir içecek. Portakalın aroması ile kahvenin tadı birleşince ortaya harika bir deneyim çıkıyor.

Portakal Kabuğunda Türk Kahvesi: Bir Fincanın İçindeki Mucize

Portakal Kabuğunda Türk Kahvesi: Farklı Bir Aroma Deneyimi


Türk kahvesi, Türk kültürünün vazgeçilmez bir parçasıdır. Bir fincanı ile 40 yıllık hatırı olduğuna inanılan bu kahve, çok ince çekilmiş kahve çekirdeklerinin kaynar suyun içinde demlenmesiyle yapılır. Türk kahvesinin binlerce çeşidi bulunur, ancak son yıllarda popüler olan bir yöntem portakal kabuğunda pişirmektir. Bu yöntemde, içi oyulmuş portakalın içine kahve, su ve şeker konularak kısık ateşte pişirilir. Portakalın verdiği enfes aroma ile Türk kahvesi bambaşka bir lezzete dönüşür

Portakal Kabuğunda Türk Kahvesi: Bir Fincanın İçindeki Mucize

Portakal kabuğunda Türk kahvesi için malzemeler:

  • 1 adet portakal
  • 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi
  • 1 fincan su
  • Şeker (İsteğe göre)

Portakal Kabuğunda Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?

Portakal kabuğunda Türk kahvesi yapmak için öncelikle bir adet portakalın üzerinden daire şeklinde bir kesik açın ve portakalın içini iyice temizleyin. İçine cezveye koyar gibi kahve, su ve isteğe göre şekeri ekleyin. Kısık ateşte kontrollü bir şekilde pişirin. Kahvenin üzeri köpük köpük olunca ocaktan alın ve fincana koyarak servis edin. Afiyet olsun!