Sağlık deposu dana haşlama tarifi! Dana haşlama nasıl yapılır?

Kurban Bayramı'ndan hemen sonra evdeki etlerle oldukça sağlıklı tarifler tüketebilirsiniz. Sağlık deposu dana haşlama tarifi! Dana haşlama nasıl yapılır?

Sağlık deposu dana haşlama tarifi! Dana haşlama nasıl yapılır?

Kurban Bayramı’ndan hemen sonra evdeki etlerle oldukça sağlıklı tarifler tüketebilirsiniz. Sağlık deposu dana haşlama tarifi! Dana haşlama nasıl yapılır?

Sağlık deposu dana haşlama tarifi! Dana haşlama nasıl yapılır hemen sizler için tarif verelim. Posta Gazetesi haberine göre dana haşlama en çok aratılan tarifler arasında bulunuyor. Dana Haşlama en çok nasıl sevilir ve hangi usule uygun yapılır merak ediliyor.

Hem bol sebze hem de bol et ile tadını doya doya çıkaracağınız bir tarif sunuyoruz sizler için. Sağlık deposu dana haşlama tarifinin tadına doyamayacaksınız.

Sağlık deposu dana haşlama tarifi! Dana haşlama nasıl yapılır?

Öncelikle size dana etinin faydalarından bahsedelim. Son yıllarda et tüketip tüketmemeniz gerektiğine dair çelişkili görüşler ortaya atılsa da yapılan son araştırmalar et tüketiminin sağlık açısından birçok faydasını ortaya koymuştur. Et anemiyi önler, hamileliği destekler. Ayrıca kalp damar sağlığı için çok önemli olan et içinde Çinko, protein, enerji, omega-3 yağ asidi, selenyum vb. içerir. Bu besinler, kalbinizin genel kardiyovasküler sağlığını koruyan doku ve hücreleri güçlendirmek için yardımcı olur.

Psikolojik sağlık için de oldukça önemlidir. Katarakt oluşumunu geciktirir ve göz sağlığı için oldukça iyidir. Kolestrol seviyesini dengeler ve kaslarınızı güçlendirir. Cilt sağlığı için oldukça önemli olan et ayrıca enerji vermesi ile de bilinir.

Sağlık deposu dana haşlama tarifi malzemeleri!

1 kg kemikli dana eti (göğüs kısmı)
1 soğan
2 havuç
1 kereviz
5-6 patates
1 diş sarımsak
2-3 tane karabiber
1 yemek kaşığı tereyağı

Sağlık deposu dana haşlama tarifi!

Sağlık deposu dana haşlama yapmak için öncelikle kemikli dana etini bir tencerede önce yağsız olarak pişireceksiniz. O et önce suyunu salacak sonrasında ise o suyu tamamen çekinceye kadar pişireceksiniz. Patatesi, kerevizi ve havucu da küp küp doğrayın.

Tereyağını, dörde böldüğünüz soğanı tencereye ilave edin. 12 bardak su ilave edin. Tane karabiberleri içine atın. Kısık ateşte sebze yumuşayıncaya kadar yaklaşık 40 dakika pişirin.