Sunumuyla göz kamaştıran Ejder Meyveli Cuplar!

Buzdolabında soğuduktan sonra kıvamı iyice oturan tatlımıza bir bakalım. Haşhaşın verdiği görünüm ve üzerindeki pembe sosun birleşmesiyle tıpkı bir ejder

Sunumuyla göz kamaştıran Ejder Meyveli Cuplar!

BU TATLIYI YEMEYE DOYAMAYACAKSINIZ! SUNUMU VE LEZZETİYLE KENDİNE HAYRAN BIRAKAN EJDER MEYVELİ TATLI!

Havaların çok sıcak seyrettiği şu günlerde, şerbetli ağır tatlılar yerine sütlü ve meyveli tatlılar daha çok tercih ediliyor. Tatlı yemekten vazgeçemeyenler ama aynı zamanda şerbetli ve ağır tatlar da tüketmek istemeyenler için lezzetli mi lezzetli, hafif mi hafif, fresh mi fresh bir tarifimiz var. Hadi gelin hiç vakit kaybetmeden tarifimize geçelim.

Nefis Yemek Tarifleri‘nin resmi sayfasında yer alan tarife göre;

Ejder Tatlısı Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 2.5 yemek kaşığı kadar un
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 3 yemek kaşığı kadar baharat olan mavi haşhaş
  • 2 paket vanilya

Üzeri için;

  • Hazır paket meyveli sos
Sunumuyla göz kamaştıran Ejder Meyveli Cuplar!

EJDER MEYVELİ TATLI NASIL YAPILIR?

  1. 1 litre süt, 2,5 yemek kaşığı un, 1,5 çay bardağı şeker ve 2 yemek kaşığı buğday nişastası bir tencereye alınarak güzelce karıştırılır. Bu aşamada haşhaş ve vanilya eklenmez.
  2. Karışımımız homojen bir kıvam aldıktan sonra, ocağın altı yakılarak kaynayana ve koyulaşana kadar karıştırarak pişirilir.
  3. Kaynayan ve koyulaşan muhallebimizin ilk sıcağı geçtikten sonra içerisine haşhaş ve vanilyayı da ekleyerek güzelce karıştırıyoruz.
  4. Ardından servis yapacağınız sunum cuplarına üzerinde biraz yer kalacak şekilde paylaştıralım ve buzdolabına soğuması için koyalım.
  5. Daha sonra üzerinine koymak için hazır paketli olan meyveli sosu arkasındaki tarife uyarak 1 su bardağı süt ya da 1 çay bardağı su ile tencereye koyalım ve kaynayana kadar karıştıralım.
  6. Kaynayan sosumuzu ocaktan alıp, ilk sıcağının geçmesini bekledikten sonra buzdolabında soğuttuğumuz muhallebimizin üstüne paylaştıralım ve tekrar soğuması için buzdolabına koyalım.
  7. En az 2 saat soğuyup donmasını bekleyelim.

SUNUM ÖNERİSİ

Buzdolabında soğuduktan sonra kıvamı iyice oturan tatlımıza bir bakalım. Haşhaşın verdiği görünüm ve üzerindeki pembe sosun birleşmesiyle tıpkı bir ejder meyvesini andırıyor. Sadece andırmasıyla mı yetineceğiz? Tabi ki de hayır! Aldığınız 1 adet Ejder meyvesini dilimleyerek sunumda cupların üzerini süslüyoruz. Yiyen herkes içerisinde sadece ejder meyvesinin olduğunu zannedecektir. Deneyeceklere afiyet olsun.