Tam mevsiminde kiraz kompostosu! Sıcak havanın tadını çıkarın! Tam ölçülü kiraz kompostusu

Yazın gelmesi ile birlikte sıcaklar iyice bastırdı. Zaten uzun ve zorlu bir kış mevsiminden çıktıktan sonra yazı doya doya yaşamak istiyorken Tam mevsiminde

Tam mevsiminde kiraz kompostosu! Sıcak havanın tadını çıkarın! Tam ölçülü kiraz kompostusu

Yazın gelmesi ile birlikte sıcaklar iyice bastırdı. Zaten uzun ve zorlu bir kış mevsiminden çıktıktan sonra yazı doya doya yaşamak istiyorken Tam mevsiminde kiraz kompostusu! Sıcak havanın tadını çıkarın

Uzun ve zorlu bir kış mevsiminden çıktıktan sonra yazı doya doya yaşamak yaşamak herkesin hayaliydi tabiki. Şartlar ne kadar el verir o kısmı tartışılır ancak bazen yerimiz mekanımız neresi olursa olsun keyfimiz yerinde oldukça kendimizi prens yada prensesler gibi hissedebiliriz.

Öncelikle size biraz kirazın faydaalrından bahsetmek istiyorum. Kiraz, Vücudumuzu toksinlerden arındırır.İçerdiği antioksidanlar kansere karşı koruyucudur. Kolesterol ve kan şekerini düşürmeye yardımcıdır. A, B, C vitamini, magnezyum ve kalsiyum açısından zengindir. A vitamini ile cildimizi güzelleştirir, çocuklarda büyümeye yardımcıdır. Ayrıca kolesterolü düşürücü etki gösterir. Kiraz sinir sistemini güçlendirir, sakinleştirme özelliği vardır. En önemlisi de idrar söktürücüdür.

Şimdi sizlere bu sıcak yaz günlerinde içinizi buz gibi ferahlatacak bir tarifle geldim. Ütelik Oldukça kısa süre içerisinde hazırlayabileceğiniz kiraz kompostosunu dilediğiniz gibi tüketebilir ve kirazın tüm vitamin, minerallerinden yararlanabilirsiniz.

Tam mevsiminde kiraz kompostosu! Sıcak havanın tadını çıkarın! Tam ölçülü kiraz kompostusu

Tam ölçülü kiraz kompostusu tarifi malzemeleri!

Yarım kg kiraz
4 su bardağı su (800 ml)
1,5 su bardağı şeker
1 adet çubuk tarçın
1 paket vanilya
1-2 yaprak hibiskus (isteğe bağlı)

Tam ölçülü kiraz kompostusu tarifi!

İlkönce bir tencerenin içerisine bir buçuk su bardağı şekeri ve dört su bardağı suyu alalım. Şeker ve suyu güzelce karıştırdıktan sonra tencereyi ocağa alalım ve ocağı yakalım. Bir taraftan da kirazları ayarlamayı unutmayalım. Tüm kirazların saplarını komposto hazırlamak için kopardıktan sonra güzelce yıkayalım. Ardından ocağın üzerinde kaynayan şerbetin üzerine 1 paket vanilyayı ilave edelim ve bir miktar daha karıştıralım. Kirazları da ilave ettikten sonra işin büyük bölümünü bitirmiş bulunuyoruz. Hemen sonrasında 1 adet çubuk tarçını ilave edelim. Çubuk tarçın ilavesini tamamladıktan sonra kirazlar diriliğini kaybettikten sonra kiraz kompostonuz hazır. Ancak soğuduktan sonra buzdolabına koyup serin serin içmeyi unutmayın. Tam mevsiminde kiraz kompostusu ile yazın tadını çıkarın.