Yaz sıcaklarının aranan lezzeti Parfe!

İşte biz de haberstand.com olarak sizler için yapımı en kolay olan, az malzemeli ve çok lezzetli bir parfe tarifi hazırladık.

Yaz sıcaklarının aranan lezzeti Parfe!

YAZ RÜYASI OLARAK ADLANDIRILAN, YERKEN İÇİNİZİ FERAHLATACAK PARFE YAPIMI

İtiraf edelim ki hepimiz tatlıyı çok seviyoruz ve asla hayır diyemiyoruz. Mevsimine göre farklı seçeneklerini tercih etsek de, tatlı olsun da ballı yoğurt bile olsa yeriz diyen bir anlayıştan geliyoruz. Kışın biraz daha ağır şerbetli tatlıları ısınmak için tercih ederken yaz aylarında ise ferahlamak için daha hafif daha fresh tatlar, lezzetler tercih ediyoruz.

Yaz aylarında havaların mevsim normallerinden daha da sıcak olması sebebiyle serinleten içecekler, ferah yiyecekler ve soğuk tatlılar ise en çok aranan tarifler arasında.

İşte biz de haberstand.com olarak sizler için yapımı en kolay olan, az malzemeli ve çok lezzetli bir parfe tarifi hazırladık.

PARFE NE ANLAMA GELMEKTEDİR?

Tarife geçmeden önce isterseniz parfenin ne demek olduğunu açıklayalım.
Dondurulmuş bir tatlı olan parfe, ilk olarak 1894 yılında yapılmaya başlanmıştır.
Fransızca’ da mükemmel anlamına gelmektedir.

İşte şimdi adı gibi tadı da mükemmel olan bu tatlının tarifini veriyoruz.

Yaz sıcaklarının aranan lezzeti Parfe!

KOLAY PARFE YAPIMI

Malzemeler

1 paket Krem şanti (kakaolu olanı tercih edilirse daha iyi olur)
1 su bardağı soğuk süt
1 paket bebe büskivisi
1 su bardağı damla çikolata ( isterseniz kare çikolatayı bıçakla iri iri parçalayabilir ya da rendenin geniş tarafıyla rendeleyebilirsiniz.)
1 su bardağı fındık kırığı (iri iri parçalanmış ceviz de olabilir)
1 adet büyük boy muz

Yapılışı

Krem şanti ve 1 su bardağı süt güzelce çırpılır. Kakaolu krem şanti bulunamazsa sade krem şanti de tercih edilebilir. Bu durumda içerisine 1 yemek kaşığı kakao ilave edebilir aynı sonucu elde ederiz.
Çırpılıp koyulaşan krem şantiyi daha da kıvam alması için buzdolabında dinlendiriyoruz.
Başka bir yerde bebe büskivisini iri iri olacak şekilde parçalıyoruz. Üzerine küçük küçük doğranmış muzu ilave ediyoruz. Damla çikolatayı ve ceviz ya da fındık kırığını da ilave edip güzelce harmanlıyoruz.
Buzdolabında beklettiğimiz krem şantinin içerisine döküp güzelce karıştırıyoruz.

Bir şeyin tadının güzel olması kadar görselliği de güzel olmalı ki iştah açsın. Yemek önce göze hitap eder derler, işte bu yüzden sunum çok önemlidir. Parfemizi ana hatlarıyla hazırladık, şimdi sıra sunumda.

Yaz sıcaklarının aranan lezzeti Parfe!

GÜZEL BİR PARFE SUNUMU NASIL OLMALIDIR?

Parfe dondurulmuş bir tatlı olduğu için sunumu en kolay tatlılardan biridir. En kolay sunum şekli silikon bir kalıba dökülerek ya da içine streç film serili bir kaba konularak dondurulması ve daha sonra da dilimlenerek servis edilmesidir.
Ama bilindik sunumların ötesine geçmek isterseniz sizlere cuplarda veya bardakta servis etmenizi tavsiye ederiz.
Özellikle son günlerde artan sunum bardakları çeşitliliği sayesinde sunumlarınızı konuşturabilir, hem göze hem de damağa hitap edebilirsiniz.
Tarifimizi deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun diyoruz.