Yeni evli çiftler neden kilo alır? Bilimsel araştırma sonucu şaşırttı!

İnsanlar bir ilişkiye başladıklarında ya da evlendiklerinde genellikle kilo alma eğilimi gösterebiliyor. Kilo almak, sanki bir ilişkinin yan etkisi gibi bir

Yeni evli çiftler neden kilo alır? Bilimsel araştırma sonucu şaşırttı!

YENİ EVLİ ÇİFTLERİN KİLO ALMA EĞİLİMİNİN NEDENİNİ DUYUNCA ÇOK ŞAŞIRACAKSINIZ!

İnsanlar bir ilişkiye başladıklarında ya da evlendiklerinde genellikle kilo alma eğilimi gösterebiliyor. Kilo almak, sanki bir ilişkinin yan etkisi gibi bir anda ortaya çıkabiliyor. Bunun nedenini merak eden bilim adamları da bir araştırma ile en çok merak edilen olayı aydınlattı. İşte bu konuda yapılan bilimsel araştırmalar ve sonuçları;

Etrafımızda çok görürüz ya da duyarız. “Evlilik yaradı” , “Evlenince kilo aldı” diye. Uzmanlar da bu konuyla ilgili, yani evlilik ve kilo alımı doğru orantılı mı diyerek araştırma yaptılar. Diyetisyenler ve Beslenme uzmanları insanların düzenli bir ilişki yürütmeye başladıklarında, daha önceden sahip oldukları sağlık alışkanlıklarından da vazgeçtiğini belirtiyor. Yani bu aslında kilo aldıran ilişki değil, ilişkiyle birlikte gelen yeni kazanımlar, yeni tüketim alışkanlıkları.

Yeni evli çiftler neden kilo alır? Bilimsel araştırma sonucu şaşırttı!

Webtekno‘dan Dilara Aydın imzalı habere göre, beslenme ve diyetetik üzerine yapılan araştırmalar ve incelemeler, çiftlerin bir ilişki içindeyken rahat olduklarını, dışarıdaki diğer insanlara iyi görünmek zorunda hissetmediklerini bir nevi kendilerini saldıklarını ortaya koyuyor. Bu durumda romantik ilişki yaşayan kişiler, evde ya da dışarıda birlikte geçirdikleri zaman dilimi içerisinde yemek yemekten keyif almaya odaklanabiliyorlar.

EŞLER BİRBİRİNİ ETKİLİYOR!

İnsanlar, sevgili bulmadan, ilişki yaşamadan veya evlenmeden önce kendilerine has bir beslenme ve spor düzenine sahip olabilirler. Mesela bir kişi daha önceden hiç dışarıda yemeyip hep evde kendi hazırladığı yemeği yiyor, iş yerine yemeğini evden götürüyor olabilir. İlişki başlayınca kurmuş olduğu bu rutin bozuluyor ve partnerle birlikte dışarıda geçirilen zaman da artıyor. Bunun üzerine dışarıda yağlı, şekerli, zararlı ve kalorili yiyecekler tercih edilmeye başlanarak çiftler, dışarıda yemeyi alışkanlık haline getirebiliyor.

Yeni evli çiftler neden kilo alır? Bilimsel araştırma sonucu şaşırttı!

Romantik bir ilişkiye başlayınca şişmanlamanın tek nedeni birlikte edinilen yeni alışkanlıklar da olmayabilir. Örneğin partneriniz pide ya da hamburger seviyorsa siz de onunla vakit geçirdiğiniz için onun bu beslenme tercihinden etkilenebiliyorsunuz. Partnerinizle romantik akşamlar geçirmek istemeniz pek tabi ki normal bir durum. Fakat birlikte sürekli alkol almak, fast food tüketmek için dışarı çıkıyor ve eve geç dönüyorsanız, vücudunuzda birtakım değişimler olması ise muhtemel gözüküyor. Yani aslında evlenince kilo almıyor, alışkanlıklarınızı değiştirdiğiniz için kilo alıyorsunuz.