26 kamu kurumu Türkiye geneli personel alımı yapacak! 6 bin 745 personel alımında son dakika!

Toplamda 26 kamu kurumu, Türkiye genelinde toplam 6 bin 745 personel alımı yapacağını müjdeledi. Peki hangi kurumlar personel alımı yapacak, personel alımları için başvurular nereden yapılacak? İşte merak edilen detaylar...

26 kamu kurumu Türkiye geneli personel alımı yapacak! 6 bin 745 personel alımında son dakika!

Toplamda 26 kamu kurumu personel alımı yapacağını açıkladı. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre pek çok kişi tarafından merak edilen ve araştırılan bilgiler de belli oldu. 

Paylaşılan bilgilere göre Resmi Gazete'de yayımlanan personel alımı ilanlarına göre kamuya toplamda 6 bin 745 memur, sözleşmeli personel ve işçi alımı gerçekleştirilecek. Söz konsu memur alımı yapılacak pozisyonlar, son başvuru tarihleri ve başvuruların nereden alınacağı gibi detaylar pek çok kişinin gündeminde yer alırken, detaylar da merak ediliyor. 

26 kamu kurumu Türkiye geneli personel alımı yapacak! 6 bin 745 personel alımında son dakika!

26 KAMU KURUMU PERSONEL ALIMI YAPACAK

Verilen bilgilere göre 26 kamu kuruluşu toplamda 6 bin 745 personel alımı gerçekleştirecek. Hazine ve Maliye Bakanlığı, Rekabet Kurumu, Eti Maden, TÜBİTAK, İçişleri Bakanlığı, Kişisel Verileri Koruma Kurumu, Türkiye Enerji, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu,  SPK, OGM, Türk Sağlık Enstitüleri Başkanlığı, Dış İşleri Bakanlığı, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, Sakarya Üniversitesi, Erciyes Ünivesitesi, TÜRKŞEKER, DAP, Göç İdaresi Başkanlığı, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, TÜRASAŞ, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, TÜBİTAK, Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Kayseri Üniversitesi personel alımı ilanları Resmi Gazete'de yayımlandı ve Personel alımı için son başvuru tarihleri, alınacak kadrolar sıralandı.

BAŞVURULAR NEREYE YAPILACAK?

Konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre giriş sınavının yazılı bölümü 25 Mayıs 2024 Cumartesi günü saat 10.00'da başkent Ankara'da gerçekleştirilecek.

Başvurular, adayların http://sinav.gib.gov.tr adresindeki "Online Sınav Sistemi"ne kayıt olarak, sistemde bulunan sınav başvuru formunu elektronik ortamda doldurmaları suretiyle gerçekleştirilecek.