Çöl Tozu Alarmı! 35 İl için Sarı Kod Uyarısı Verildi!

Meteoroloji, Cuma gecesine kadar sürecek çöl tozu için 35 ilde sarı kod uyarısı verdi. Sağlık ve ulaşımda olumsuzluklar yaşanabilir.

Çöl Tozu Alarmı! 35 İl için Sarı Kod Uyarısı Verildi!

Türkiye genelinde 35 il için Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından sarı kod uyarısı verildi. Uyarıya göre, Cuma günü gece saatlerine kadar etkili olması beklenen çöl tozunun neden olacağı bazı olumsuz koşullara karşı halkın dikkatli olması isteniyor. Çöl tozunun yol açabileceği sağlık sorunları, görüş mesafesinde azalma ve çamur şeklinde yağışlar nedeniyle ulaşımda aksamalar meydana gelebilir.

Özellikle Marmara, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Doğu Akdeniz'in Toroslar bölgesi, Afyonkarahisar, Eskişehir ve Ankara çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü yağışlar bekleniyor. İç Anadolu ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde yerel toz taşınımı etkili olacak.

Batı Akdeniz ve İç Ege'de dün akşam saatlerine kadar etkili olan toz taşınımı, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında Cuma günü gece saatlerine kadar sürecek. Kuzey Afrika kaynaklı bu toz taşınımı hava kalitesini düşürebilir, görüş mesafesini azaltabilir ve çamur şeklinde yağışlara yol açabilir.

Çöl Tozu Alarmı! 35 İl için Sarı Kod Uyarısı Verildi!

SARI KODLU UYARI GELDİ!

Adana, Adıyaman, Amasya, Ankara, Bolu, Çankırı, Çorum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Mersin, Kastamonu, Kayseri, Kırşehir, Konya, Malatya, K.Maraş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Samsun, Sinop, Sivas, Tokat, Şanlıurfa, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Bartın, Karabük, Kilis, Osmaniye ve Düzce'de halkın tedbirli olması gerektiği vurgulanıyor.

Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada, Marmara ve Kuzey Ege bölgelerinin hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında, diğer bölgelerde ise mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği belirtildi.