Duy Beni dizisinin Ekim'i Rabia Soytürk kimdir? Kaç yaşında ve hangi dizilerde yer aldı?

Seyircinin dikkatini çeken güzel oyuncunun daha önce de çok sevilen iki yapımda daha yer aldığını biliyor muydunuz? Detaylar haberimizde...  

Duy Beni dizisinin Ekim'i Rabia Soytürk kimdir? Kaç yaşında ve hangi dizilerde yer aldı?

Son zamanlarda adından en çok söz ettiren dizi olan Duy Beni ve onun güzeller güzeli başrolü Ekim karakterini canlandıran Rabia Soytürk gündemden düşmüyor. Duy Beni dizisinde Ekim karakterini canlandıran Rabia Soytürk, Berk Hakman, Caner Topçu, Ege Kökenli, Helin Kandemir, Burak Can, Durul Bazan ile Murat Daltaban gibi başarılı isimlerle birlikte oynuyor. 

Duy Beni dizisinin Ekim'i Rabia Soytürk kimdir? Kaç yaşında ve hangi dizilerde yer aldı?

DUY BENİ DİZİSİNİN KONUSU

 İstanbulda sıradan bir hayat yaşayan lise öğrencisi Ekim’in hayatı,  gözünün önünde gerçekleşen trafik kazasıyla alt üst olur. Ekim’in kazaya dair hatırladığı tek şey şoförün yüzündeki maskedir. Arkadaşı Leyla’ya çarpıp kaçan arabanın, mahalleye çok yakın bir yerde kampüsü olan Gerçek Koleji’nde saklandığını öğrenen mahalleli isyan çıkarır. Araba zengin ve ayrıcalıklı ailelerin çocuklarının okuduğu okulda  sırra kadem basar. Mahalleli adalet ararken okul yönetimi mahalleden başarılı üç gence burs verme vaadi ile tepkileri yumuşatmaya çalışır. Bir süre sonra da olayın üzeri örtülür. Ancak Ekim’in en yakın arkadaşını yatağa mahkum edenlerin peşini bırakmaya hiç niyeti yoktur. Emin olduğu tek şey ise suçlunun, okuldaki zengin ve şımarık çocuklardan biridir. 

Bu dizide Ekim karakterine hayat veren Rabia Soytürk, her ne kadar Duy Beni ile popüler olsa da daha önceden de ekranlarda yer almış bir isim. Güzel oyuncu daha önce TRT 1 ekranlarında fırtınalar gibi esen Alparslan Büyük Selçuklu adlı dizide ve Benim Adım Melek, Çukurdakiler gibi yapımlarda  yer almıştır.  Kameralar karşısına ilk kez geçtiği 'Şahsiyet' adlı televizyon dizisi ile Haluk Bilginer gibi usta bir isimle çalışma imkanı bulmuştur. 2018 yılında özel bir platformda yayınlanan Şahsiyet dizisinde Süveyda karakterini canlandıran Rabia Soytürk, Cansu Dere ve Müjde Ar gibi usta isimlerle birlikte çalışmış  ve bu dizi de usta oyuncu Haluk Bilginer'e Emmy Ödülü'nü kazandırmıştı. 

RABİA SOYTÜRK KİMDİR?

Rabia Soytürk, 11 Mart 1996 doğumlu olup, İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Orta öğretim eğitimini Sağlık Koleji Hemşirelik Bölümü'nde okuyarak tamamlayan Rabia Soytürk, oyunculuk alanında eğitim almaya karar vererek,  Sadri Alışık Kültür Merkezi'nde tiyatro ve oyunculuk üzerine eğitim almıştır. Kameralar karşısına ilk kez 'Şahsiyet' adlı televizyon dizisi ile geçen Rabia Soytürk, Haluk Bilginer, Cansu Dere, Şebnem Bozoklu, ve  Metin Akdülger gibi isimlerle birlikte  rol almıştır. Şu an 26 yaşında olan güzel oyuncu giderek zirveye yükselmektedir.