Engin Akyürek yine zirvede! Engin Akyürek kimdir ve kaç yaşında? Hangi projelerde yer aldı?

En çok izlenen dizilerin ve en çok ses getiren filmlerin aranılan jönlerinden Engin Akyürek ile ilgili tüm merak edilenler! Şöhret basamaklarını nasıl tırmandı? İşte detaylar...  

Engin Akyürek yine zirvede! Engin Akyürek kimdir ve kaç yaşında? Hangi projelerde yer aldı?

Kara Para Aşk'ın Ömer'i, Fatmagül'ün Suçu Ne dizisinin Kerim'i... Ekranların en yakışıklı aktörlerinden Engin Akyürek'i ne kadar tanıyorsunuz. Bir yarışma ile buralara geldiğini biliyor muydunuz? 

ENGİN AKYÜREK KİMDİR?

12 Ekim 1981 yılında Ankara'da dünyaya gelen yakışıklı aktör Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tarih bölümü mezunudur. 2004 yılında Show Tv'de yayınlanan Türkiye'nin Yıldızları isimli yarışma programına katılmıştır. Gerçekten de ismi gibi Türkiye'nin yıldızlarını çıkarmıştır o yarışma programı. En sevilen isimlerden olan Beren Saat de o yarışmadan çıkmıştır. Türkiye'nin Yıldızları yarışmasını birincilikle bitiren Engin Akyürek için şöhret kapıları açılmıştır artık. Önce Kanal D'de yayınlanan ve yayınlandığı dönemde adından oldukça söz ettiren, Nehir Erdoğan, Özgür Çevik ve Erdal Özyağcılar'ı buluşturan Yabancı Damat dizisinde Nazlı'ya kara sevdalı Kadir karakterini canlandırmıştır. Yakışıklılığı ve yeteneği ile daha ilk günden seyircilerin kalbinde taht kuran Engin Akyürek ilk sinema filmi olan Kader'i de bu arada çekmiştir. Daha sonra Gaziantep'i düşman işgalinden kurtaran Karayılan lakaplı Mehmet Molla'nın hayat hikayesinin anlatıldığı, başrolünde Bülent İnal'ın yer aldığı Atv'de yayınlanan Karayılan dizisinde Nizipli karakteriyle karşımıza çıkan Engin Akyürek artık her yapımın aranılan bir oyuncusu olmuştur. 

engin-akyurek-dizileri

MUHTEŞEM BİR PERFORMANS!

2009 yılında Meral Okay tarafından kaleme alınan ve başrolünü Melisa Sözen ve Engin Altan Düzyatan ile paylaştığı Kanal D'de yayınlanan Bir Bulut Olsam dizisi ile oyunculuğunda zirve yapmıştır. Epilepsi hastası Mustafa Bulut karakterini o kadar güzel canlandırmıştır ki, sara nöbeti sahnesini o kadar gerçekçi yapmıştır ki dönemin eleştirmenlerinden ve usta oyuncularından hep övgü toplamıştır. Hala daha bu sahneleri onun kadar güzel canlandırabilen çıkmamıştır. Bu dizisinden sonra birlikte aynı yarışmadan çıktıkları Beren Saat ile Fatmagül'ün Suçu Ne dizisini çekmiş ve akabinde de Farah Zeynep Abdullah ile Bir Küçük Eylül Meselesi adlı sinema filminde oynamış ve Tek karakterine hayat vermiştir. 2014 yılı Mart ayında Tuba Büyüküstün ile Kara Para Aşk dizisinde yer almış ve Komiser Ömer Demir karakterine hayat vermiştir. Elif ve Ömer karakterlerinin efsanevi aşk hikayesi izleyiciyi mest etmiştir ve Engin Akyürek bu performansıyla 2015 yılında Seul Drama Ödülleri töreninde En iyi Erkek Oyuncu ödülünü almış, ödülünü alırken Anneyong Haseyo (Korece selamla şekli) diyerek Korelilerin de kalbini kazanmıştır. En son Neslihan Atagül ile Sefir'in Kızı dizisini çeken Engin Akyürek, Atagül'ün sağlık sorunları nedeniyle diziden ayrılmasının üzerine son bölümlerde  Tuba Büyüküstün ile bir kez daha yan yana gelerek hayranlarını sevindirmiştir.