Müge Anlı’da Haymatlos şoku! 36 kişilik Haymatlos ailesi şaşırttı!

Ekranların sevilen programı Müge Anlı ile Tatlı Sert cinayetleri aydınlatmaya ve kayıpları bulmaya devam ediyor. En son olarak annesini aramaya gelen 18 yaşındaki gencin yaşadıkları izleyenleri şaşkına çevirdi.

Müge Anlı’da Haymatlos şoku! 36 kişilik Haymatlos ailesi şaşırttı!

 

Müge Anlı’ya başvuran Şevket Gül’ün 18 yaşında olduğu, bu yaşına kadar hiç kimliği olmadığını söylemesi herkesi şoke etti. Annesinin isminin Çiğdem Karadeniz olduğunu söyledi. Fenoreporter.com’da yer alan haberin içeriğine göre, çoban olarak Eskişehir’de çalıştığını söyleyen Şevket Gül 2005 yılında Elazığ’da doğduğunu ama annesinin 6 aylık iken babaannesine emanet edip kendisini terk ettiğini ve bir kardeşinin olduğunu söyledi. Babaannesinin vefat ettiğini söyleyen, Şevket Bey nüfusa kaydedilmediği için doğduğu yerin dışına hiç çıkamadığını, annesinin kendisini neden terk ettiğini bilmediğini, okuyamadığını, eğitim alamadığını ama buna rağmen kimliği olmadığı için herhangi bir kaydı olmadığını kendi kırıklarının tedavisini kendisinin yaptığını söyledi. 

 

Şevket Gül yaptığı açıklamada annesinin Diyarbakır'da Lice'de yaşadığını babaannesinden öğrendiğini söylerken, babaannesi yaşarken Antalya'da yaşadıklarını, öldükten sonra her şeyin üstüne geldiğini Eskişehir'e gittiğini söyledi. Eskişehir'e nakliye şirketiyle gittiğini söyledi. Dedesinin de kimliği olmadığını söyleyen Gül kendisinin Diyarbakır'a kimliği olmadığı için gidemediğini söyledi. 

Müge Anlı’da Haymatlos şoku! 36 kişilik Haymatlos ailesi şaşırttı!

Kendisinin davar çobanlığı yaptığını, 18 yaşında olmasına rağmen kimliği olmadığı, kaydı olmadığı için yaşayamadığını söyledi. Şevket Gül'ün 36 akrabasının da “haymatlos” olarak yaşadığı ortaya çıkarken, kendilerinin bu durumu dedelerinin yaptığı yanlış yüzünden olduğu söylendi. Gül ailesi üyeleri Müge Anlı ile Tatlı Sert programına katılırken, kimlikleri olmadığı için köle hayatı yaşadıklarını söylediler. Galip Bey yaptığı açıklamada çalıştığını bazen hakkını alamadığını söylerken, ailesinin polis olmak istediğini söylerken, kendisinin de ülkesinin bayrağı altında şehit olmak istediğini ama kendisine kimsenin bu imkanı vermediğini söyledi. Galip Bey yaptığı açıklamada askere de gitmediğini söylerken, kimsenin arayıp sormadığını söyledi. Galip Bey yaptığı açıklamada kardeşinin kimliği olduğunu söylerken, Müge Anlı'nın kardeşinin akrabasını olduğu DNA testi yapılırsa kimliği alırsınız sözlerine oğlunun, kardeşinin kızını kaçırması sonrası bu ihtimalin ortadan kalktığını söyledi. Galip Bey yaptığı açıklamada babasının kendisini hiçbir zaman sevmediğini söylerken, düşmanının kızını kaçırdığını için her zaman kendisini dışladığını söyledi. Kardeşlerinin de kendisini sevmediğini söyleyen Galip Bey ailesinin kendisini her zaman dışladığını söyledi. Galip Bey'in ağabeyi Erdal Bey canlı yayına telefon ile bağlanırken, kalp hastası olduğunu söyledi. Erdal Bey yaptığı açıklamada kardeşi Galip Bey'in yıllarca askere gitmemek için akrabasının kimliğini kullandığını, kullandığı kimliğin sahibi hayatını kaybedince kimliksiz kaldığını söylerken, Galip Bey hatasını kabul etti. 

HAYMATLOS NE DEMEK?

Vatansızlık, hiçbir devletle uyrukluk bağı olmayan kişileri tanımlamak için kullanılan terim. Bu statüye sahip kişilere Vatansız veya uluslararası yaygın terimle Haymatlos denmektedir.