Şile'de denize girilebiliyor mu? Şile'de müsilaj var mı?

Marmara Denizi'nden çıkan müsilaj, Şile Kömürcüoda Katık Atık Bertaraf Tesisleri'nde toplanıyor. Depolama alanına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İBB ve özel

Şile'de denize girilebiliyor mu? Şile'de müsilaj var mı?

Marmara Denizi’nden çıkan müsilaj, Şile Kömürcüoda Katık Atık Bertaraf Tesisleri’nde toplanıyor. Depolama alanına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İBB ve özel kuruluşların topladığı müsilaj getiriliyor. Peki Şile’de denize girilebiliyor mu? Şile’de müsilaj var mı?

Şile’de denize girilebiliyor mu? Şile’de müsilaj var mı? Bu soru şu sıralar Marmara denizisinde denize girmek isteyen herkesin merak ettiği sorulardan biri.

Şile'de denize girilebiliyor mu? Şile'de müsilaj var mı?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın koordinasyonunda yürütülen müsilajla mücadelede çalışmalarında denizden toplanan müsilaj, toplanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İSTAÇ’a ait Şile Kömürcüoda Katık Atık Bertaraf Tesisleri’ndeki Düzenli Depolama Alanı’na getiriliyor.

Sızdırmaz vidanjörlerle getirilen müsilaj 3 bin metreküplük depolama alanına dökülüyor. Depolama alanı çöplerin döküldüğü yerin hemen yanında bulunuyor. Toprağa dökülen müsilajın kahverengi renk aldığı ve su birikintilerinin de oluştuğu görülüyor.

Şile'de denize girilebiliyor mu? Şile'de müsilaj var mı?

Depolama alanına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İBB ve özel kuruluşların topladığı müsilaj getiriliyor.

Marmara denizi çok kirli olduğı için vatandaş kendine alternatif aramaya çalışıyor. İstanbul’a yakın yerler olarak gözler hemen Şile ve Ağva’ya kaydı.

Şile’de denize girilebiliyor mu? Şile’de müsilaj var mı?

Şile Karadeniz’e kıyısı olan bir bölgemiz ve müsilajlar Marmara denizinin yüzeyinde. Yani Şile’de marmaradan az bişey müsilaj gelse bile yoğun tabakalar halinde müsilaj yok. Bu sebeple Şile’de denize girilebilir.