Spartacus Netflix ile anlaşmasını bitirdi mi? Spartacus Netflix'te yayınlanmayacak mı?

Bir çok sevilen diziyi yayından kaldıracak olan Netflix o çok ünlü dizi olan Spartacus'u da yayından kaldıracak.

Spartacus Netflix ile anlaşmasını bitirdi mi? Spartacus Netflix'te yayınlanmayacak mı?

Bir çok sevilen diziyi yayından kaldıracak olan Netflix o çok ünlü dizi olan Spartacus’u da yayından kaldıracak.

Spartacus Netflix’te olmayacak mı soruları son günlerde ağızdan ağıza dolaşıyor. Netflix o çok ünlü dizi olan Spartacus’u da yayından kaldıracak. Kısa süre önce dizinin, platformdan ayrılacağı tarih ortaya çıktı ve Spartacus’ün vedası için geri sayım resmen başlamış oldu.

Spartacus Netflix ile anlaşmasını bitirdi mi? Spartacus Netflix'te yayınlanmayacak mı?

2010 yılında Amerika’nın Starz kanallarında yayın hayatına başlayan Spartacus bir süre önce Netflix’te yayınlanmaya başlamıştı. Yayınlandığı dönem ve sonrasında oldukça ciddi bir izleyici kitlesi bulunan Spartacus artık Netflix dijital yayın platformunda olmayacak. Spartacus 2015 yılında Netflix ile anlaşması üzerine tüm bölümleriyle bu platforma taşınmıştı. 2020 yılı itibariyle sevilen birçok yapım ile telif anlaşmasına devam etmeyecek olan Netflix Spartacus dizisinde de sona geldi.

Spartacus Netflix ile anlaşmasını bitirdi mi? Spartacus Netflix'te yayınlanmayacak mı?

Dizi Romalılara karşı yapılan isyanı yöneten gladyatör Spartacus’ün hayatını anlatıyor.

Spartacus Netflix ile anlaşmasını bitirdi mi? Spartacus Netflix'te yayınlanmayacak mı?

Spartacus dizisinin konusu nedir?

Spartacus Roma Cumhuriyeti’nde Trakyalı bir gladyatördür. MÖ 73 – MÖ 71 Spartaküs Galyalılar Crixus, Oenomayus, Agron ve Gannicus ile birlikte Üçüncü Köle Savaşı’nın kaçak köle liderlerinden biridir. Üçüncü Köle Savaşı Roma Cumhuriyeti’nin karşılaştığı büyük çaplı köle savaşları arasında yer alır. Trakya bölgesinde doğduğu tahmin edilen Spartaküs MÖ 109-MÖ 71 yılları arasında yaşamıştır.

Spartaküs Roma ordusunda süvari bir asker olarak görev yapıyordu. bir savaşta üstlerinin kendi halkına saldırmasını emretmesine karşın Spartaküs, bu emre karşı gelmiştir. Bu nedenle Roma’da köle statüsüne düşmüştür. Roma’nın Spartaküs’ü yakalama emri çıkartmasına karşın Roma ordusundan arkadaşlarıyla beraber kaçmıştır. Bir süre karısıyla beraber dağlarda, mağaralarda hayatlarını sürdürmüşlerdir. Ancak Roma’dan sonsuza dek kaçamadılar. Spartaküs bir gece uykusundayken Romalı bir birliğin baskınıyla karısıyla birlikte ele geçirilmiştir.

Spartaküs İtalya’da Capua kentindeki bir gladyatör okuluna satıldıktan sonra halkın eğlencesini sağlamak amacıyla arenalarda dövüştürülmüştür. Bu dövüşlerde kazandığı büyük zaferlerden sonra halkın gözünde büyük bir şöhret kazandı.

Spartaküs bu süreçte gladyatör okulundaki en yakın dostu olan Varro’yu ve karısını kaybetti. Bu olaylardan sonra intikam için ant içen Spartaküs kendisiyle birlikte Capua’daki Quintus Lentulus Batiatus’un gladyatör okulundan kaçan 78 arkadaşıyla Vezüv Yanardağı’na sığındı.

Spartaküs, kendisine katılan ve sayıları 100 bine ulaşan kaçak köle ve gladyatörlerle Lucania’ya doğru yürüdü. Spartaküs artık Güney İtalya’ya egemen olmuştu.Spartaküs, ister istemez güneye yürümek zorunda kaldı. Lucinia’ya geri dönen ordu, orada ilk kez Marcus Crassus’a yenildi. Spartaküs, Sicilya’ya geçmeyi tasarlayarak Messina’ya çekildi. Onları kaçırmaya söz veren korsanlar sözlerinde durmadı. Crassus, köleleri kuşattıysa da Spartaküs kuşatmayı yararak çekildi.

Daha sonra, MÖ 71’de ya savaştan sağ kurtulup Roma’yı terk etti, ya da Romalılar tarafından savaşta öldürüldü. Savaşta öldürülüp tanınmaz hâle gelme ihtimalinden dolayı bulunamamış olma ihtimali de vardır ancak cesedine asla ulaşılamamıştır.

Türkiye’nin En Sevdiği Çorba Meğer Mercimek Değilmiş! İşte Türkiye’nin En Sevdiği Çorba!

Müge Anlı’nın hastalığı ne? Bu Hastalıkla Canlı Yayına Nasıl Çıkıyor?

20 Ocak 2022 Perşembe Günlük Burç Yorumları!

Emekli Maaş Farkları Ne Zaman Yatacak? Herkes Bunu Konuşuyordu!

Öyle Bir Geçer Zaman Ki Dizisindeki Küçük Osman’ın Son Halini görenler Tanıyamadı! Ekranlara geri dönüyor!

Yumuşacık kolay sütlü gözleme tarifi! Sadace 10 dakika sonra karnınız tıka basa doyacak!